HAJRÁ SOPRON! HAJRÁ SMAFC!

-----A SMAFC Szektorlabda csapatának hivatalos honlapja---- The official website of the SMAFC Sectorball team.

 Sopron Kupa 2016

Negyedszer majdnem negyvenen

      A soproni csapat lelkesedése, szorgalmas játéka és odaadó segítsége révén idén is rendeztünk országos versenyt. Összesen 39 név sorakozott a nevezők listáján. A kollégiumból kapott asztalok, a városból összeszedett, Szombathelyről kölcsönzött pályákkal és az energiát nem spóroló pakolással összeállt a történet, jöhetett a verseny!

        A lebonyolítás ötletét Lukács Viktor álmodta meg, segítségét ezúton is köszönjük! Szombaton az open kiírásban a nevezők 3 azonos erősségű csoportba kerültek. A 9-10 fős csoportok egy teljes kört vívtak, és az első három helyen végzők, illetve a legjobb negyedik alkották a vasárnapi legjobb tíz mezőnyét.

      A fiatalok számára külön bajnokság indult azzal a céllal, hogy ők is élvezzék a játékot, érezzék a sikert, legyen részük győzelemben, ne csak a nagyoktól kelljen kikapniuk. 5 soproni legény mellett egy Kim Levente jelezte gombozó szándékát. Ők egy teljes kört játszottak egymással, majd következett a rájátszás. A csoportmeccsek során Atika 3:1-re nyert a Levente ellen. A sorrend: 1. Barnabás, 2. Ábel, 3. Atika, 4. Levente, 5. Boti, 6. Dani. Az elődöntőben Barna hozta a kötelezőt, Ábel és Atika között pedig egy végletekig kiélezett rangadó mérkőzés döntött. A fináléban a torna nagy esélyese csak remizett, a hatvan kapura lövésből egy sem talált, bezzeg szétlövésben, bezzeg az ellenfél, Ábi beverte, a kupát megnyerte. A bronzmeccsen Éder Csaba több szerepet osztott magának a kelleténél, Atikát rádumálta a hibára, Kimé lett a bronz.

      Szombat délután a tervezettnél kicsivel hamarabb a szokásos csülkös bab betermelésére ballagatott át a mezőny a Kishordó Borozóba. Sikeres Európa-bajnokság lévén a nevezni szándékozók egy része a meccsnézés mellett döntött. A vasárnapi nyolcad-döntő miatt pedig a másnapi kezdést fél-kilencre előrehoztuk.

     Ahogy szombaton is, úgy vasárnap is az eltervezett időpontban csúszás nélkül, pontosan kezdtük a meccseket. A top10be kerültek: Szatmári T., Lukács V., Pákai Gy., Bottyán Z. első osztályú, Horváth I. Kováts Cs., Debreczy I., Lukács L. másodosztályú, és Füzy Csaba, Serák György harmadosztályú gombozók.

     Az elveszett gomb miatt kialakult vitás helyzetet Koczor Jani világbajnok nyugodtsággal kezelte, még ha a hiányzó két pont a legjobb tízbe kerülését is jelentette. Ő, mint egyetlen vasárnapi nem tízes másodosztályú, vállalta a játékvezető szerepét. A tízbe nem került 5 harmadosztályú pedig kétszer játszottak egymással, és harcoltak meg a dobogón üresen maradt 3. helyért.

      A 150 pont alattiaktól tíz nevezés érkezett vasárnapra. Béres2 egészségügyi, Illés pedig egyéb adminisztratív okokból kifolyólag maradt távol az Úr napjának versenyétől. Egy teljes kör volt a menetrend, így a bajnokot kivéve mindenki elmondhatta magáról, hogy megkapta a lehetőséget arra, hogy legyőzze a legjobbat. A két pihenős 13 perc alatt még a korán kezdésről lemaradó Rácz Úr is tudta pótolni a mérkőzését Böcskei Bajnok Barnabással.

        Első osztály: 1. Szatmári Tamás - Testvériség SE, 2. Bottyán Zoltán – Mundial, 3. Lukács Viktor - Testvériség SE, Másod osztály: 1. Kováts Csaba – ESE, 2. Horváth Imre – Szigetcsép, 3. Lukács László - Testvériség SE, Harmad osztály: 1. Serák György – MTK, 2. Füzy Ákos – SMAFC, 3. Kelemen Zoltán - DÖKE-Komló, Minősítés nélküli: 1. Böcskei Barnabás – SMAFC, 2. Becz András – Mundial , 3. Angler Lajos - Vasi Gombfoci Egyesület, Junior: 1. Vörös Ábel –SMAFC 2. Böcskei Barnabás – SMAFC 3. Kim Levente – Csokonyavisonta

      Az eredményhirdetés során Horváth Imre nem érte be a másodosztály 2. helyével, ragaszkodott az elsőostályú harmadik pozíciójához is, és mert teledumálta a fejem és zavart, ezért nem készült kép minden dobogósról. Köszönöm minden kedves gombtársnak, hogy a nyáron a nyaralás, pihenés helyett eljött hozzánk, gombozott velünk! Hálás vagyok a megjelent mezőnynek az együttműködésért! Gratulálok a szép gólokhoz, csodás győzelmekhez! Ha találunk egy lelkes, agilis, rátermett vezetőt, akkor lesz jövőre is Sopron Kupa!       

 

Gomboztunk egy jót 700 kilométerrel arrébb

     Felmerült a lehetőség, hogy a Marosvásárhelyen megrendezésre kerülő versenyen részt vagyünk. Pisti elvállalta, hogy elvisz négyünket messze-messze otthonróll, hogy gombozzunk egy jót.

      A pénteki utazásunk zökkenőmentes volt, hacsak nem nézzük, hogy a Kováts Úr lejárt igazolvánnyal próbált és lépett határt. Sikeresen célhoz érünk, és a fiatal felszolgálólegénynek hála elfogyasztottunk egy vidám vacsorát.

      Szombaton a mezőnyt 3 csoportba osztotta a versenyigazgatóság. A csoportokból az első három helyezett és a szétlőtt legjobb negyedik jutot a top10be. Így például Pisti is! Kováts Csaba kvalifikálta magát az alsóházba, ugyanis a Kondor Bazsika ellen alulmaradt. Serák Gyuri és Inczédi Gergő hozták a meglepetésgyőzelmeket.

      A rájátszást, azaz a második csoportkört, vagy az alsó és a felsőház küzdelmeit már szombaton elkezdtük, és vasárnap értünk a végére. Debreczy Pisti a főág dobogójának második fokára állhatott, KOváts Csaba pedig a vigaszág bajnoka lett.

    Összességében mindannyian profitáltunk a hétvégéből, hiszen kiválóan éreztük magunkat. Volt, hogy nem vigyáztunk elégé, és néha még gólt is rúgtunk. Örülök, hogy részese lehettem a tartalmas és az utazás miatt fárasztó mókának!

 

 NB III. csapatbajnokság

Negyedik és hetedik pozíció, szép volt fiúk!

            Kis csapatok bajnoksága az nb3, mert eddig nem voltak durván kiemelkedő tehetségek, hanem egymáshoz hasonlatos erők mérték össze tudásukat. Tavaly a Sopron1.  megcselekedte azt, amire kevesen számítottak, bejutottak a fiúk a legjobb négybe. Idén is merész álmokat szövögetett a banda. Előnyünkre szolgált a távolság csökkenése, ugyanis Benkő János vezette VGE bevállalta a verseny megszervezését.

         A gombfoci központja bizony Budapest. Nem csak a nyolc fővárosi egyesület miatt, hanem, mert Pestre mindannyian könnyebben utazunk el, mint mondjuk Szegedre. Volt idő, amikor mi panaszkodtunk a távolságokra. Erre a derbire kilenc csapat adta le nevezését, köztük a legtöbbet utazó, és ballagásra mégis visszarohanó Maroslele. A mezőnyből előzetesen kiemelkedett a Tesi2 és a Vas1 csapata, nekik szinte kötelező volt a feljutás, a többiek meg inkább gomboztunk egy jót.

        Első kanyarban minden álomszerűen alakult. Első csapatunk a biztos ikszekre játszott, de szerencsére Barna a hármas pályán hozta a kötelezőt, és a csapatnak a győzelmet. Kettes csapatunk az utolsó pillanatig szintén győzelemre állt, egy váratlan fault viszont döntetlent okozott.

          A második fordulóban a nagy álmokat dédelgető Újbuda1 érkezett menetrend szerűen, és a gól gazdag találkozók végül összességében döntetlent eredményeztek. Két kör, két iksz, nem lesz kevés? Sopron 2. sora a Vas1 ellenében nézte meg, hogyan kell gombozni.

          Következett a gyomron rúgás: Sopron1 – Vas1 és Sopron2 – Tesi2. Nem sikerült meglepetést okozni, Imi hősies Garamvölgyi elleni iksze igazán szép teljesítmény.

          Az időzítéssel volt némi gebasz, ugyanis a Tesi2 ellen pont fordított ütemben hozták a fiúk a bravúrt: ikszelt az egyes és a hármas pálya, ez a pontszerzéshez azonban kevés volt. Ez a negyedik kanyar volt a második sor egyik legfontosabb meccse, szépen védekezve mindhárman meghozták a döntetlent, a csapat kiérdemelte a pontot. Bár Atika négyszer is gólveszélyes helyzetet alakított ki, Dominik kapusa különösen jó napot fogott ki.

        Ötödik meccs alkalmával a Vas3-at sikerült legyőzni az első sorunknak. A második hármas fogat pedig két iksz mellé kis híján meghozta a harmadikat, de a koncentráción még van hova fejlődni, a fiatalságé a jövő!

        Bár nagy versenyeken, a házon belüli rangadókat az első fordulóban szokták rendezni, elkerülvén a számolgatásokat, most a hatodik meccset vívta a soproni a sopronival. Hármas pályán Barna hozta a kötelezőt megint, ugyanis Atika hazament. Az egyes pályán a hihetetlenül jó napot kifogó Csorba Gábor győzte le a pechesen játszó, és cserét kérő Füzkét. Így a kettes pálya döntött, ahol a Csatlós Gábor vezetést szerzett, elásva ezzel négybe jutási vágyainkat. Aztán a második félidőben Imi kiegyenlített, és Csati az első fordulóhoz hasonlóan megint az utolsó pillanatban faultolt, Imi belőtte, és megmentette a három pontot.

           Hetedik kanyar egy vidám történet volt, második sorunk megkapta jól megérdemelt pihenőjét, szusszantak egyet a fiúk, az első számú triumvirátus pedig a Vas2 ellen mérkőzött, és 4:2 arányban győzedelmeskedett.

            Egyre szorosabbá vált a mezőny, egyre izgatottabb lett a légkör, vajon ki lesz az a négy szerencsés, aki ezekben az idegtépő küzdelmekben győzni tud, és a négy közé jut?

         Utolsó előtti kanyarban pedig a pontokra egyre jobban éhező Sopron1 kapott egy pihenőt, pechjére, mert az őt üldöző, és előzni kívánó Újbuda2 éppen a Sopron2-t fektette két vállra, ezzel csökkentve hátrányát, és elérhetővé téve az előzést, a négybe jutást.

      Amikor már kellőképpen elfáradtak a tagok, kicsúszkálták, szétszektorozták magukat a gombok, akkor következett az utolsó forduló. Sopron2 – Maroslele, kis csapatok rangadója! De a csongrádiak elmentek, így aztán meccs nélkül, de győztek a fiúk, ezzel a sikerrel pedig bezsebelték a hetedik pozíciót.

         Sokkal nehezebb volt a helyzet a Sopron1 esetében. Ugyanis a végelszámolásnál 2 pont előnye maradt az ötödik pozícióból feltörő Újbuda2 előtt. Amolyan hatpontos mérkőzést vívtak egymással a felek, aki nyer, az bent van. Az első félidőben még nem bírtak egymással a felek, mint a csapat negyedik, éppen nem játszó tagja abban fáradtam el, hogy rohangáltam a pályák között, izgultam mindhármuk helyett, vajon meglesz e, össze jön-e a siker? Barna szokásához híven megint hozta a kötelezőt. Imi stabilan játszott, és a szorgos munka meghozta gyümölcsét, talált a lövés, nyertes a meccs. A két elsőpályás pedig bár precízen játszott, gólt ezúttal nem tudtak szerezni, náluk döntetlen maradt, ami azt jelenti, hogy 5:1-es eredménnyel megnyerték a fiúk a záró forduló, megőrizték negyedik pozíciójukat, ezzel kvalifikálták magukat az őszi négyes döntőbe.

        Mind a hat legényt dicséret illeti! Szép szektoros megoldásokat láthatott az érdeklődő. Barna hozta, amit kell, Imi kellően nyugodt tudott maradni. Füzke pedig cserét kért, de nem talált hallgató fülekre, pedig egy pihenő, lehet, hogy jót tett volna a játékának. Atika szépen eltanulta a labda lefedezését, Csati csúszkált egy kicsit az új csiszolású pályán, Csorba Gábor pedig vezérhez méltóan, első pályásként csodaszép győzelmeket aratott. Mind a negyedik, mind a hetedik pozíció sikerként kerül bele öt éves klubunk arannapjába!      

 

Táplánszentkereszten gomboztunk

     Csapatunkból kettő lelkes szektorra éhes csupaszív gombozó vállalta a szombati túrát február végén. A szombathelyi klub és a tápláni vendégszeretet egyszerűen garancia volt a jó hangulatra.

    A felnőtt mezőnyt kettő csoportba sorsolta a rendező a gombok sapiból való előhúzásával. Két darab hét fős csoportból a legjobb négyek mehettek tovább a rájátszásba, a végső siker felé vezető úton.

    Jegyzőkönyv hiányában az eredmények pontos lekövetése nem áll módomban, így hagyatkozok az emlékekre. Füzke magabiztosan hozta meccseit, és végig meggyőzően, továbbjutó pozícióban állt. Gergőnek a negyedik és ötödik hely jutott, fordulóról fordulóra változva, hogy éppen sikerült e ikszelni vagy sem. A szerencsével is megbarátkozva végül Gergő is tovább lépett.

    A rájátszásban Füzke összekerült egy Hicz Andrással. Füzke derekasan küzdött, szépen játszott, rejtette a labdát, ám a Hicz Úr nyert. Gergő a Garamvölgyi Jóska bácsi ellen igyekezett megúszni a verést. A vezető gólt egy számára szerencsés pattanás után az üres kapuba helyezte. A meccs utolsó percében, ha nem is direkt, de viszonozta az ajándékot. A szétlövést már a közelségi lövéseknél Gergő nyerte.

    Az egyik elődöntőben Szirmay-Benkő míg a másikon Hicz-Inczédi párharc volt megfigyelhető. Gergő pedig nem adta könnyen magát, az adódó lehetőséget a léc alá vágta, ezzel megmentette az ikszet. Ismét szétlövés, ismét izgalmak, és a harmadik kanyarban a labda 2 centivel a helye előtt megállt, és nem volt hajlandó szektorba csúszni. Hicz lett a döntős, Gergőnek maradt a bronzmeccs.

     A bronzmeccsen nem találtak fogást egymáson a fiúk, nagy taktikai csatának jellemezné talán a sport ezt a mérkőzést. Tény, mindkét fél igyekezett keveset hibázni, a stabil védelmek pedig nem hagytak rést, nem adtak lehetőséget az ellenfél gombjainak. A szétlövésben ezúttal Gergő alulmaradt, Jani bácsi állhatott fel a dobogóra.

     A döntő mérkőzést a terem közepén játszották a fiúk, mindenki szeme láttára. Szirmay Bandi bácsi pedig nyugodt tudott maradni a kellő pillanatban, és megnyerte a döntőt, ő lett Táplán bajnoka!

Kiváló versenyhelyszín, remek társaság, szuper verseny, jövök máskor is!

 Jurcsik Gáborra emlékeztünk

     Az elmúlt hétvégén rendezték Budapesten az év első malsz-os versenyét. A sokak által ismert és kedvelt egykori gombozó Jurcsik Gábor nevét viselte a két napos rendezvény. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert több klubbal is baráti kapcsolatot ápolunk, így az együttműködésnek nem volt akadálya. Végül a szombathelyi ajánlatot fogadtuk el, Csorba-Inczédi-Illés trióval vágtunk neki a szombatnak.

       A 900 pont alattiak mezőnyében kettő hat fős csoportban játszottuk az alapszakaszt. Innen a legjobb négy további küzdelmekben vett észt, mi pedig a másik csoport 5-6. csapataival helyosztó mérkőzéseket játszottunk.

      Csorba Gábor a legutóbbi versenyen való remek szereplésének köszönhetően annyi ranglistapontja lett, hogy ő lett a csapat első asztalosa. A leendő ellenfeleket éppen elég volt csak végigolvasni a verseny előtt. Közel sem egyszerű feladat várt tehát Gáborra. Meg kell jegyezni, hogy szépen védekezett, sőt, jött pár szép szektor is, de a győzelmet jelentő találatok nem akartak összejönni.

      Gergő fejben már talán a másnapi kosármeccsen volt. 2-2-3-as mérlege hagy némi kívánnivalót maga után.

     Illés Péter remekül kezdte a napot, hátán vitte a csapatot, győzelemmel indított, és egy hősies döntetlennel folytatta a meccseket. Egy igazán dinamikus, és meggyőző kezdés után aztán a gombok megfáradni látszottak.

      Hármas fogatunk az utolsó kanyarban az Újbuda-MTK vegyes csapatával mérkőzött meg a 11. helyért. Sokak szerint ez fontos meccs volt, mégis olyan hangulata, edzés jellege volt a kétszer tizenhárom percnek, amit talán először a nap folyamán élveztem.

       A szombati csébé 900 pont alattiak bajnoka pedig a Szirmay-Angler-Garamvölgyi gombozókból álló Vas1 csapata lett. Eredményükhöz gratulálok!

      Debreczy Pisti a Vas2 csapatába kapott behívót. Bejutottak a legjobb nyolcba, ahol aztán már nem minden a tervek szerint alakult. Pisti aztán maradt vasárnapra is, ahol az egyéni verseny volt. A jobbak mezőnyében 9 fős csoportok voltak, Pisti 5-1-2-vel jutott a hatos döntőbe, ahol végletekig kiélezett mérkőzéseket játszott. Végül a legjobbak között a negyedik lett, ami egyben azt is jelenti, hogy a másodosztályúak között a legjobbnak bizonyult.

 

Gyöngyösfalun találkozott a gombfoci krémje

     Egész tornatermet betöltő bajnokságra került sor Vas megyében. Benkő János a VGE elnöke úgy döntött, megvalósítja elképzeléseit, és a házibajnokságok után ezúttal egy még nagyobb buli következik.

 vas2.jpg vas1.jpgvas3.jpg

       A hírverésre ezúttal sem lehetett panasz, a közösségi oldal gombfoci fórumán hosszú bejegyzések szóltak erről a kiválónak ígérkező versenyről. Annak ellenére, hogy nem hivatalos, ranglistapontot adó verseny szerveződött, mégis komoly érdeklődés volt. Többek között megjelent a MALSZ elnökségéből a JSZE gombozója, a világbajnok Mártonfi István, és a kilométerekre fittyet hányva Debrecenből elutazott a versenyre az MSZSZ alelnöke és a világbajnokság szervezője: Puskás Zoltán és Puskás László. A rendezvény nagyságát jelzi, hogy külön figyelmet fordítottak a szervezők a lelkes fiatalság motiválására, nekik külön versenyt indítottak, ők egymás között játszottak.

      A csoportmeccsek során akadtak kő kemény mérkőzések, utolsó pillanatban lepattanó, megoldásból még éppen ellőhető kiváló lehetőségek, vagy a tajba berakott zseniális szektorok, mind azt jelezték ez egy nagyszerű verseny. Bár jegyzőkönyv nincs nálam, így az eredmények pontos alakulását nem tudom, a rendező viszont ízletes franciasalátával gondoskodott éhségünk csillapításáról, ezért aztán roppant hálásak vagyunk neki. Köszönet a finomságokért! Gyomorkorgásra nem lehetett panasz, a napsütésre megint ne panaszkodjunk, hiszen késő ősz volt már, a gyerek meg azért van, hogy játsszon, bár a kosárlabdának, és palánkon való csattanásának annyira nem örültem, de hát mind gyerekek vagyunk, kell, hogy legyen egy kis szórakozás is a bajnokságon!

vas4.jpg vas5.jpg

       A soproniak közül Füzke és Gábor kerültek egy csoportba. Ők ketten mérkőztek meg egymással a legjobb hatba való kerülést jelentő második helyért, a Mártonfi István mögött. Kettejük meccse döntetlennel végződött, a többi meccs miatt Füzke felsőházas, Gábor alsóházas lett.

      A másik csoportban szintén összekerült két soproni, Pisti és Gergő szeretett volna minél több gólt lőni. Horváth Tüsit nehezen, de sikerült legyőzni, Angler Lajos egy lepattant labdát büntetett be a léc alá. Előzetesen a harmadik-negyedik helyre vártam magam a csoportban. Jött a jóval esélyesebb Puskás Zoltán, a jóval esélyesebb Barcelona gombokkal. A csodaszép, egyesével kimart gombok talán kifáradtak a nagy utazásban, a várva várt szektorok és a bitang nagy gólok ezúttal elmaradtak. Az egyik elkeseredett próbálkozás pedig szerencsétlenül pattant a Barca gombok számára, ugyanis a tizenhatoson kívül álló Athletic védőről két pattanás után úgy állt meg a labda a támadó térfélen, hogy semmi sem akadályozta a sneci méretű Ibai Gomest a gólszerzésben. Az előny tudatában még inkább védekező Bilbao szerencsésen ugyan, de összehozta a győzelmet. A sikertől felbuzdulva a gombok innentől gólra törően játszottak, aminek meg is lett az eredménye, Debreczy Pisti elleni 2:2-vel. A csoport zárófordulójában azzal az Illés Péterrel kerültem szembe, akinek égető szüksége volt a győzelemre, a három pontra. Ennek szellemében játszott, kidolgozott helyzeteibe viszont a legvégén apró, pici hibák csúsztak, így az előnyt nem tudta megszerezni. Talán az izgalom, a továbbjutás vágya fűtötte a legényt, amikor az utolsó pillanatban egy nyitás balul sült el, és az Athletic gombok pedig értékesítették a lehetőséget.

      A fiatalok küzdelmei hamarabb véget értek. A résztvevők egy teljes kört játszottak egymással, a győzelmet jelentő három pontokat összeadva pedig kiderült, hogy ezúttal Benkő Dávid lett a bajnokság legjobb ifi játékosa. Sikeréhez gratulálunk!

vas6.jpg

      Az alsóház küzdelmeit bevallom töredelmesen nem követtem, hiszen nekem is volt feladatom. Annyit láttam, hogy Gábor szépen veszi az akadályokat, lépésről lépére kerül közelebb a végső sikerhez. Az alsóházi elődöntőben aztán Tüsi volt az ellenfél, akivel a rendes játékidő letelte után döntetlen volt az állás. Szétlövés következett, és a sokadik körben Tüsi beadott egy nem túl jó szögű, mondjuk talán megflelőnek nevezhető labdát. Nézegette, mégis hova lehetne emelni, vagy inkább csavarni, és a fórumon oly sokszor megvitatott csapattársi tanácsadásnak itt senki nem szabott határt, jött is az ötlet a pajtásoktól, kézzel kéne lőni. Tüsi tette, amit tenni kell, egy laza mutatóujjas passzolással begurította az aszpirint a hosszú alsóba, magát meg a döntőbe. Gábor a bronzmeccset megnyerte, az alsóház harmadikjaként végzett.

vas8.jpg vas7.jpg

       A felsőházban még öt mérkőzés várt a legjobbakra. Illetve ötükre, meg rám. Első meccs Hicz András ellen, aki ellen a Sopron Kupán éppen sikerült összehozni egy vékony kis 1:0-t. Most egy másik meccs volt, András koncentrált, beadta és belőtte az előrevágott labdámat, ezzel győzött. Puskás László ezúttal nem Real Madrid, hanem AC Milan gombokkal érkezett. A vezetést hamar megszerezte, ám a meccset már megnyertnek nyilvánította. Nekem szerencsém is volt, minden bejött, amit csak elképzeltem, a labda pedig mintha húzták volna kétszer is kikötött a hálóban, fordítottam, győztem. Következett a soproni visszavágó, a Pista elleni második meccs. Favoritnak számított ezen a versenyen, abszolút esélyesként indult el. Talán a rá nehezedő teher, a győzelmi kényszer miatt picit mintha begörcsölt volna, nekem meg adódott két lövési lehetőség, hát vezettem. A második félidőben nyomott a Pista, hatvan-hetvencentis szektorokat rendre bepakolta, de a végső lépéshez a gólhoz csak egyszer jutott el, így nyertem. Az utolsó előtti meccsen már azon törtem a fejem, micsoda cikk lesz ebből, ha a végén még dobogóra is állhatok! Jött a Mártonfi Pisti, friss világbajnok, sokat látott, NB I-et megjárt gombozó. Mókázunk egyet, aztán majd az utolsó forduló hoz valamit. De lőttem egy gólt!!! Talán én lepődtem meg legjobban. Vezettem körülbelül három percig, mindenesetre csodaszép érzés volt. Aztán a kedves ellenfél megmutatta, hogy igazából hogyan is kell ezt a gombfocit játszani. Nyert, a gólarányról pedig hivatalos adatunk nincs.

      Az utolsó fordulóban három rangadó mérkőzés következett. Az egyes pályán a bajnoki címről döntött a Debreczy-Mártonfi meccs, a másik két pályán pedig három hat pontos játékos erősködött a harmadik helyért. Köztük én is, aki ha nyernék, lehet, hogy kevés lenne az örömhöz, hiszen Hicz ellen kikaptam, és ha ő is nyer, akkor az egymás elleni eredmény miatt ő a jobb. Kettő lövésem is volt, az egyik ott maradt, a másik olyan szektor volt, amire máig büszke vagyok. A két lövés viszont lécet talált, így az öröm elmaradt, Füzke nyert, nekem a negyedik hely lett a verseny vége.

vas10.jpg

      Pista 2. Gergő 4. Füzke 6. Gábor pedig vigaszági 3. helyen zárt. Büszke vagyok a fiúkra, szépen gomboztak, nekem meg három évre előre kijutott mindenféle szerencse. A verseny jó hangulatban zajlott, a pályák csúszását szokás minősíteni, de én nem teszem. Tény, hogy Janiék maguk festettek, rajzoltak pályákat, amik az elégedetlenkedőknek lehet, hogy nem tetszene, azt hiszem a Bajnoktól jól csúszó pályán is kikaptam volna. A rendezésre egy rossz szavunk nem lehet, köszönjük a meghívást, jó volt nálatok gombozni. A Vasi Gombfoci Egyesületnek ezúton kívánok boldog, sikeres, versenyekben, rendezésben bővelkedő szép, újesztendőt! 

  

 Az NB2 kapujában jártunk

Sopron1 a legjobb négy között

      A májusi nb3 alapszakasz során mindkét soproni csapat sikerrel vette az első csoportkört, és továbbjutott. A két hatos csoportban egyre nehezebb ellenfelek következtek, de a Füzke-Barna-Zozó összeállítású SMAFC1 ennek ellenére mégis csoportja második helyén végzett, sőt a bronzmeccsen felülmúlta a Táltosok2 csapatát. Szép volt fiúk!

 negyesdontokep_016.jpg  negyesdontokep_012.jpg

      Csapatunk az első négybe való bejutásával kiharcolta magának a lehetőséget a feljutásra, a novemberi négyes döntőben. A négycsapatos nb2-be kerülésről döntő tornán viszont négy főre volt szükségünk a teljes kiálláshoz. Zozó Angliában, a SMAFC2 játékosai pedig otthon maradtak erre a hétvégre. A májusban nem szereplő soproni Böcskei Imi, és a májusban szintén nem versenyző, de soproni kapcsolatokkal rendelkező Rácz Feri segítették, egészítették ki csapatunkat.

 kep_010.jpg  kep_021.jpg

      Első ellenfelünk a májusban második helyen záró Józsefváros3 volt. Füzke vezetett, Barna szektorozott és egyenlített, Imi rejtette a labdát, Feri kapufát rúgott. Az első félidő utolsó percéig meseszerűen alakultak az események. Aztán két váratlan fault, két benyelt szabadrúgás, és az első kör vége 2:6. A második szintén 2:6, és a harmadik is 2:6.

 kep_030.jpg  negyesdontokep_027.jpg

     Ha már eljöttünk, miért ne játszanánk, következett a már tét nélküli negyedik kör. 2011 májusához hasonlóan itt is történelmi pillanat részesei lettünk. Akkor az nb3 első pontját szedtük össze egy Maroslele elleni döntetlennel, most pedig a klub történetének első final four-os döntetlenjét sikerült összehozni, egy győzelem két iksz és egy vereség összetételében.

  kep_034444444444.jpg kep44b.jpg

      A bronzmeccsen aztán következtek a Táltosok2 gombozói. Régi ismerősök, akikkel a játékot újra elkezdtük élvezni, játszani. Ebben a kanyarban is dicséret illeti a fiúkat, minden körben szerzett valaki pontot. Az eredmények pedig 2:6, 2:6, 2:6, 4:4 voltak. A párharc érdekessége volt, hogy a létszámhiányban szenvedő nb2 feltöltésére az nb2 jobb kieső, és az nb3 jobb fel nem jutója mérkőzött a torna legvégén. Erre a meccsre már nem maradtunk ott.

final_four.jpg

      A fiúk szépen játszottak, ügyes gólokat lőttek, és felnőttek az ország négy legjobbja közé. Szép volt fiúk! Jövőre újra megpróbáljuk!      

 

Harmadik országos a harmadik helyszínen

Sopron Kupa 2015

    Ezúttal negyven gombozó jelezte részvételi szándékát országos versenyünkre. A mezőny különösen erős volt, hiszen megjelent az elmúlt két szezon Év játékosa, a tavalyi nb1 bajnok Testvériség SE legénysége, az idei egyéni OB bajnoka és az éppen aktuális egyéni világbajnok is.

kep_016.jpg kep_012.jpg kep_015.jpg

     A teljes mezőnyben 7 első-, 7 másod- és 8 harmadosztályú minősített játékos mellett további 18 minősítés nélküli azaz 150 ranglistapont alatti játékos volt. A negyven résztvevő négy megközelítően azonos erősségű csoportba került. A négy tíz fős csoportban egy teljes kör, azaz fejenként kilenc mérkőzés döntött az első kettőbe kerülésről. Az előzetes várakozásokkal ellentétben azonban nem csak egy másodosztályú jutott be a legjobb nyolcba, hanem Major István mellett még Donáth Tibor is kiemelkedően eredményes volt. A szombat estét a kishordó borozóban elfogyasztott babgulyással zártuk.

kep_022.jpg kep_027.jpg kep_028.jpg

   Vasárnap kategóriás küzdelmek következtek. A hat első és két másodosztályú játékból álló top nyolc egy teljes körben mérte össze tudását.

kep_031.jpg kep_032.jpg kep_040.jpg

    A két feljutó mellett további öt másodosztályú játékos volt még vasárnap a csarnokban. Közülük azonban Balla Antal és Koczor János nem kívántak harcba szállni a harmadik legjobb helyezésért. Így a versenyben maradt három játékos három körben mérkőzött egymással.

kep_042.jpg kep_044.jpg kep_049.jpg

     A harmadosztályban nyolc játékos várta a kezdés pillanatát. Ők is egy teljes kört játszottak egymással. Érdekesség, hogy az első négy meccs után három győzelemmel álló Böcskei Imre akkor még második helyen állt, de munkája miatt félbehagyta a versenyét, és három le nem játszott meccsel végül a negyedik helyen végzett.

kep_050.jpg kep_051.jpg kep_052.jpg

    A minősítés nélküli kategóriában a távozók után két nyolc fős csoport alakult, akik a teljes csoportkört játszottak a P illetve Q jelű nyolcas fogatban, majd az azonos helyen végzett játékosok helyosztó mérkőzés keretein belül mérték össze tudásukat.

     Az első osztály dobogóján:

1._osztaly_dobogo.jpg

3. Horváth Dénes, 1. Lukács Viktor, 2. Fülöp Elemér,

     A másodosztályúak dobogóján:

 2-od_osztaly_dobogo.jpg

3. Mészáros György, 1. Major István, 2. Donáth Tibor,

      A harmadosztályúak dobogóján: 3-ad_osztaly_dobogo.jpg

2. Kelemen Zoltán, 1. Lukács László, 3. Szegedi András.

    Az mnk dobogóján:

mnk-dobogo.jpg

3. Váradi László, 1. Angler Lajos, 2. Böcskei Barnabás,

    A sneci kategória legjobbjai pedig

indexeee.jpg

1. Böcskei Barnabás, 2. Balogh Johnny, 3. Kámán Atika.

 

Egy mnk ezüst és egy harmadosztályú bronz Szegedről

         Külön utakon járva, de szombat reggel összeverődött a négy soproni kötődésű gombozó, hogy megméresse magát a Fesztivál kupán. Érkezés után látszott, hogy bombaerős mezőny gyűlt össze a nem csak becenevében napfényes városban. A körülmények a klímának köszönhetően viszont elég jók voltak, bár a pályák nem mindig csúsztak tökéletesen.

         Szombaton tartották a nyílt nevezésű verseny selejtezőit, ahol 8 fős csoportokra osztották a mezőnyt. Gergő és Pisti azonos csoportba kerültek. Gergő 2 bravúros döntetlent ért el, míg Pisti is sorban játszotta a döntetleneket, de ez a 3 pontot érő győzelmekkel szemben most kevés volt, így egyikük sem jutott tovább csoportjából. Debreczy Zozó reményt keltő győzelemmel kezdett Becz András ellen, de a továbbiakban az erős ellenfelekkel szemben egy bravúrt tudott elérni az egyik legjobb formában lévő gombozó, Kiss István ellen, de ez is kevés volt a továbbjutáshoz. Én pedig a nap nagy részében teljesen indiszponált voltam- valószínűleg a fáradtság miatt-, így 5 pontot szerezve esélyem sem volt a továbbjutásra. Egy tanulságos élményben azonban volt részem, hiszen Szendrei Tibor ellen közelről láthattam, hogy is játsszák ezt a játékot a legfelső szinten.

         Sajnos Gergő családi program miatt a vasárnapi küzdelmeket kihagyta, így hárman maradtunk: a Debreczy testvérek mellett én jóval pihentebben vágtam neki a kategóriás küzdelmeknek. A Pisti helyt állt a nagyon erős másodosztályban, de ismét a rengeteg döntetlen miatt nem tudott csoportjából továbbjutni, így csalódottan vette tudomásul, hogy ez nem az ó versenye volt. Én a harmadosztályúakkal küzdöttem meg, ahol a nyolc játékos körmérkőzést vívott egymással. Az előző napinál jóval kevesebbet hibáztam, de sajnos a kapura lövésekkel meggyűlt a bajom, így a 7 meccsen mindössze 5-2-es gólaránnyal a harmadik helyen végeztem. A minősítés nélkülieknél a Zozó veretlenül csoportelsőként jutott tovább, azután  az elődöntőben egy nem túl eseménydús meccsen 1-0-ra verte az Ürmöst (szerintem az az 1 lövés volt a derbyn), majd pedig egy végén kapott góllal 1-0-ra alulmaradt a Kondor nevű ellenfelével szemben. Szereplésével Zozó azonban elérte a harmadosztály küszöbét és értékes második helyezést ért el.

         A főversenyt a Pákai Gyuri nyerte meg, miután szétlövéssel legyőzte a döntőben a torna meglepetésemberét a hazai színekben szereplő Priszlingert.

(Füzke)

 Feljutni és fennmaradni 

       Az év legrangosabb gombfoci bajnokságára látogatott el egy négyfős autó. Az utasok voltak: Füzy Csaba, aki a soproni klub legeredményesebb és legjobban rangsorolt játékosa, Debreczy István, aki edzésünk rendszeres résztvevője, tanácsok önzetlen osztogatója, öccse Debreczy Zozó, aki erősítette NB3-ban csapatunkat, és Kováts Csaba.

           Az első napon az open kiírásban a gyengébb kategóriák gombozói is összemérhették tudásukat a nagyobb ellenfelekkel, országos bajnokokkal. Pisti például csoportjában hármas holtversenyben végzett, és jobb gólaránynak köszönhetően továbbment. Zozó egy hősies döntetlent szerzett ebben a kő kemény mezőnyben. Kováts Csaba szintén hármas holtversenyben végzett, ám az ő gólaránya a csoportja negyedik helyére sorolta.

fent.jpg

            Füzke pedig baromira nem foglalkozott azzal, hogy milyen erős ellenfelek is állnak vele szemben. Az első csoportkörben egy 1-3-1-es mérleget tudhatott magáénak, ami már önmagában megsüvegelendő! És hogy milyen apró pici nűanszokon múlik az élet, Füzke továbbjutása az ország legjobb húszjába egyetlen gólon, egyetlen mákos találaton múlott. Ha mondjuk, az a bizonyos találat nem esik be, vagy mondjuk Füzke lövi, akkor aztán cikkíró legyen a székében, aki le tudja írni a soproni fiú elismerését megfelelően. Egy Trecskóval és egy Horváth Imrével döntetlent játszani igazán szép teljesítmény!

            A második csoportkörben Pisti két döntetlennel megszerezte a harmadik továbbjutást jelentő helyet. A harmadik csoportkörben aztán bár Dávid Lászlót felülmúlta, Nagy Béla elleni iksz kizökkentette, így a Moldován Károly elleni meccsre már nem maradt elég lélekjelenléte, és kikapott.

kozepen.jpg

            Füzke a második csoportkörben is szárnyalt, sikeresen két vállra fektette Csekei Zolit és Serák Gyurit is, de a Simor elleni meccs miatt a csoportja második helyén végzett. A másik csoport harmadikjával pedig keresztbe játszottak a harmadosztályú minősített legjobb nyolcba kerülésért. Papp-Takács Sándor pedig nyert, így ő jutott be a vasárnapi játékba. 2011-ben, mikor először szerepeltünk OB –n Füzke kihagyta az mnk-s vasárnapot. Négy év múlva pedig a másodosztályú rájátszás vár majd a legényre?

        A másodosztályúak  mezőnyében Pisti és Csaba bácsi egy csoportba kerültek, ahol Pisti az első, Csaba bácsi a hatodik helyen végzett. Első helyről bejutott az idősebb Debreczy a hatos döntőbe, ahogy 1-1-1 mérleggel végül a negyedik pozícióban zárt.

lent.jpg

            A fiatalabb Debreczy pedig hét ponttal, második helyen lépett tovább a minősítés nélküliek csoportjából, a hatos döntőben pedig két szép győzelemmel és egy stabil döntetlennel megszerezte a minősítés nélküliek bajnoki címét.

            Szép volt Füzke! Szép volt fiúk!       

 

NB III. HARMADIK A SMAFC_1 !!!

     Negyedik szülinap alkalmával újra elmentünk a kis csapatok bajnokságára, a harmadosztályú csébére. Ezúttal nyolc fő jelezte részvételi szándékát. Az első sorban a klub legeredményesebb játékosa Füzy Csaba, egy junior bajnok Böcskei Barna, és egy kölcsönjátékos Debreczy Zozó kapott helyet. A második sorunkban szintén egy vendégjátékos Marozs Dani, szintén egy junior bajnok Balogh Johnny és a kifacsart szögű lövéseiről elhíresült Csorba Gábor szerepeltek. Maradék két játékosunk Marozs Gábor és Inczédi Gergő az Újbuda kettő csapatát erősítették ezen a versenyen.

2b.jpg csebe16.jpg csebe18.jpg

        Tizenhat csapat adta le nevezését a verseny előtt. Ezért a mezőnyt négy darab négyfős csoportba osztotta a Balázs, ahonnan az első csoportkör után csak az első három helyezett ment tovább, a csoportjukban negyedik csapatok egymás között játszottak tovább. Soproni rangadóval indult a verseny, a későbbi vitás helyzetek elkerülése végett már az elején egymásnak eresztette a versenyigazgató a SMAFCokat. Sokáig úgy volt, hogy döntetlennel indulnak a fiúk, a Füzke-Dani és a Zozó –Gábor meccs is gól nélkül ért véget, Barna kettőt vágott a kettes pályán. Első csapatunk a Vas3 ellen biztosította továbbjutását, a Józsefváros3 ellen beleszagolt egy magasabb szintű játékba. Második csapatunk a házon belüli meccs után a Józsi3 ellen folytatta a játékot, majd a harmadik körben egy továbbjutásról döntő végletekig kiélezett kő kemény meccsen három sikerrel felülkerekedett a Vas3 csapatán, ezzel továbblépett a legjobb 12-be. Gergő a harmadik körben a Maroslele2 ellen továbbjutáshoz segítette átmeneti csapatát.

 csebe17.jpg csebe15.jpg csebe22.jpg

       A második csoportkörben aztán már jóval nehezebb feladatok vártak a fiúkra! Első kanyarban kapásból jöttek az Újkori Táltosok, és Marozs Dani bizony behősködött egy ikszet. Józsi3 ellen erőt gyűjtöttek a fiúk, hogy aztán az Újbuda2 felett győzelmet arassanak. Érdekes volt, hogy az egyes pályásoknál Marozs testvérpárharc volt, a kettes és hármas pályán aztán a két soproni fiú behúzta a meccset. A bunda vagy talán az égés elkerülése végett Inczédi sporttárs lecserélte magát. Következő feladat pedig az Újbuda1 volt. Dani beverte a győztes gólt, Johnny is hozta az ikszet, ez ebben a körben egy döntetlent eredményezett. Az utolsó meccsen aztán a négybe vágyó Vas1 következett. Bandi bá nagyságához Dani még nem nőtt fel, és Hicz Andris is megverte Gáborunkat, és csodaszép meccsen fantasztikus játékkal, brutális gólokkal Johnny nyert a Benkő Jani ellen. Ezzel a csapat a hat fős csoportban, holtversenyben a negyedik helyen végzett. A szétlövés elmaradt, a végső kilencedik helyért pedig a Szeged4 ellen léptek pályára fiaink.

csebe10.jpg csebe08.jpg csebe14.jpg

        A Sopron1ben igazi csapatmunka folyt, mindig más hozta kötelezőt. A hat fős csoportban első ellenfél a Szeged3 volt, akik ellen Füzke és Zozó volt a gólfelelős. A Józsi4 ellen ki kell emelni a Debreczy fiú ikszét. A harmadik meccsen a Mundial3 elleni csodaszép iksz Füzke brutális góljának hála azt jelentette, akár még esély is lehet a csodára. Vas2 ellen Barna rápihent a történetre, de Füzke és Zozó hozták a győzelmet. Ezzel kinyílt a lehetőség a legjobb négybe kerülésre. Az utolsó kör előtt hárman pályáztak a csoport második pozíciójára, mert ha kikap a Sopron, akkor a Szeged3, és a Mundial3 is bejuthat osztályozót jelentő helyre. Füzke szép védekezése ikszet ért, Barna újra a régi lendülettel játszott és nyert, és ha már így belelendült, akkor Zozó is behúzta a győzelmet. Ezzel maga mögött tudta a csapat az üldözőket, és bronzmeccset játszhatott.

csebe13.jpg csebe21.jpg

          A helyosztó mérkőzésen pedig Füzke Potocki Jani ellen tudott nyugodt maradni, és hozta vissza ikszre a meccset, Barna bohókás játékával 2:0-ra vezetett a Kocsis Gabi ellen, és nyert, Zozó ellen Bagita Peti igyekezett menteni a menthetőt, a meccs viszont 0:0 lett, ami azt jelenti, hogy 2015-ben az NB 3 csapatbajnokságon a Sopron1 csapata harmadik pozícióban zárt. A bronzérem büszke tulajdonosai pedig izgatottan készülnek a feljutásról döntő november hetedikei tornára. Szép volt fiúk!     

 

A Magyar Kupa győztesei lettünk

mk22.jpg mk_02.jpg mk12.jpg

     Harmincöt fős mezőny svájci lebonyolításban várta a párosítást és az első kanyart a kilenc körös Magyar Kupa rendezvényen. A soproni csapat 4+1 fővel vett részt a versenyen. Füzke és Imi már 150 felettiként várhatta a nehezebbnél nehezebb ellenfeleket, Barna és Gergő pedig harcba szállt a mnk kupáért, Pistinek pedig a terem másik végében akadtak feladatai.

    A verseny légköre baráti volt, nem hallhattunk kemény felszólalásokat, a legnagyobb hatást az a dörrenés váltotta kis, amikor az egyik Berend-bébi túl gyorsan szállt le az asztalról, az a 30 kilo a tehetetlenségénél fogva pedig visszahelyeződött a bakokra. 

mk_1.jpg mk_2.jpg

     Imi és Füzke kő kemény meccseket vívott, gyönyörű szektorokat adott, és emlékezetes győzelmeket aratott. Imi megoldásból az oldalvonalról csavarta rá, és sunyizta be a hosszú alsóba a labdát a Kováts Úr ellen, Füzke pedig a Soós Jani ellen vívott szemet gyönyörködtető mérkőzést. A soproni legény két csodaszép szektorral hozta gólhelyzetbe magaát és vezetett, a második félidőben aztán az ellenfél magára talált, egyenlített, de aztán az utolsó hárompercben Füzke megemberelte magát, és brutálisan bevarrta a hosszú felsőbe a korongot. Szép volt fiú!

mk_3.jpg mk_4.jpg

     Barna is és riválisa is komoly feladatok előtt állt. Mindketten megkapták a magukét a felsőbb osztályú gombozók közül, így aztán 5-5 pontjuk miatt ők vívták a kategória döntőjét. Barnus pedig a jobban figyelő verzióját hozta el magával, így aztán győzni tudott, ő lett az MNK legjobbja. A másik zárómeccsen pedig a 6 pontos Gergő, aki három törpét is kétvállra fektetett, végül Imivel meccselhetett. Az utolsó percben egy hosszúnak tűnő labdát mégis sikerült visszaszektrozni, megoldásból lövés érkezett, de hát Uli Stein eszén képtelenség túljárni, a kapus védett,  Gergő maradt a második.

mk_5.jpg mk_6.jpg

     Kiváló verseny volt, a házigazdának megköszönni nem tudtuk a verseny rendezést, ugyanis ló halálában szaladtuunk, és végül sikeresen elértük a hazafele induló vonatunkat.

 

Harmadik vasi gombfoci bajnokság

     Augusztusban éledt újjá a gombfoci élet Vas megyében. A fiatalok kezdeti lelkesedése már megdöbbentő volt. Aztán a klubalapítás után egyre nagyobb és nagyobb méreteket ölt a „rivális” csapat gombfoci ereje. Az ősök után tavaly novemberben rendeztek újra bajnokságot Herényben, az elmúlt hétvégén pedig Táplánszentkereszten rendeztek tornát a gombozók számára.

tapio.jpg vas3_04.jpg

      Kis csapatunk hat fővel érkezett meg a helyszínre, hogy hódolhasson kedvenc gyerekjátékának. Hét kölyök mellett 17 felnőtt várta a sorsolást, és az első meccset jelző bekonferálást: „Ladies and gentlemen, coming is a seeeeectooooorbaaaaaall”

       A törpéknél egy teljes kört játszottak a felek. Mindenki mindenkivel egyszer mérhette össze tudását. A hatodik forduló után így már kiderült a végeredmény, miszerint a hazaiak legnagyobb bajnokesélyese ellen az utolsó pillanatban kapufát lövő, de a többi meccsen temérdek sok gólt szerző, Sopronból érkező Nyerges Dancsi lett a bajnok. Durva, hogy lett belőle 10 évesen felnőtt. 

 vas3_08.jpg vas3_12.jpg

     A felnőtteknél pedig két hatfős és egy ötfős csoportba osztotta a nevezőket a Benkő János versenyigazgató. Nyerges Csóbi nehezen viselte a Szirmay Úrtól kapott leckét, a csoportjában a hatodik helyen végzett. Így aztán a csoportmeccsek után osztályozó mérkőzésen vett részt, ahol a másik csoporthatodikkal meccselhetett a legjobb 16-ba kerülésért. A Tüsi elleni győzelem aztán úgy beindította a Nyerges apukát, hogy a végső hatodik pozícióig meg sem állt.

     Balogh Zolika még a betegség ellenére is vállalta a játékot, amiért neki külön elismerés jár. A csoportban hősiesen vitézkedett, csak az utolsó percben kapott góllal kapott ki a Pistitől. Gergő elleni meccsen végig vezetett, és a hajrában 3:3-as állásnál taj szektorból kellett volna kipókhálóznia a ficakot, de ő inkább a sunyi lapos megoldás mellett döntött, amit Gorka bokából hárítani tudott. A nyolcaddöntőben nyert, a negyeddöntőben pedig megint a Gergővel találkozott, a szerencsével pedig még kevésbé. Összességében a nyolcadik pozíció lett az övé.

 vas3_01.jpg vas3_07.jpg

      Böcskei Barnus kiválóan kezdett ezen a bajnokságon. Kettőt berámolt a Berendnek rögtön az elején. Végül iksz lett, és második hely a csoportban. A rájátszásba aztán rögtön az első kanyarban egy Inczédi jött szembe, aki ellen lányos zavarában gyorsan kettőt is faultolt a fiú, és végül a 9-16. helyekért folytatta, ahol a 13. pozícióban zárt.

     Pisti a torna egyik nagy esélyese, kiemeltje, a csoportban magabiztosan teljesített, elsőként továbblépett, és határozottan menetelt a cél felé, a döntő felé. Az elődöntőben viszont egy Berend elleni találkozó következett, amin az izgalmak nagyobbak voltak a kelleténél. A rendes játékidőben nem született gól, ahogy a szétlövés ötödik köréig is érintetlenek maradtak a hálók, végül a mindent eldöntő utolsó körben Pisti rövidet, Berend meg pontosat passzolt és lőtt. Pisti játszhatott a bronzért.

 vas3_10.jpg vas3_17.jpg

     Gergő a csoportban még messze nem találta azt a formát, amit keresett, amiért eljött a versenyre. A negyedik helyről továbblépve a jobbak közé tartozó Barnát kapta ellenfeléül, aki ellen szerencsével tudott nyerni. Majd következett a Johnny, aki bár szépen védekezett, és pontosan is passzolt, Gergő viszont talán az akaraterejével pont oda állította meg a csúszó labdát, ahonnan a szektor megvan, és a lövés lehetséges. Az elődöntőben aztán Szirmay Mester következett. Annak ellenére, hogy elődöntőről volt szó, közel nem volt feszült a meccs légköre. A fiú bizony oktatásban részesült, végül talán 8 gólt kapott a későbbi bajnoktól. A bronzéremért pedig ismét egy soproni rangadóra került sor, ahogy Debreczy Pisti és Inczédi Gergő mérhették össze tudásukat. Nyert a tapasztalat.

 vas3_05.jpg vas3_06.jpg

       Vidám torna volt, ahol élveztük a játékot, és szeretnénk a következő alkalommal is részt venni a rendezvényen, mert mindannyian szeretünk gombozni.

 

Budapesten Barnus aranyos volt

   A Budapest Bajnokság nyílt nevezésű bajnokságán klubunk három játékosa vett részt. A hét fordulós svájci alapszakasz után alakult ki a legjobb nyolc mezőnye, ahova akár mi hárman is bejuthattunk volna.

bb11.jpg

    A svájci szakaszban is, a nagyok ellen sikerült maradandót alkotnunk. Imi kimért, pontos játékával hozott egy döntetlent az NB1-ben vitézkedő Németh Károly ellen, illetve a végén hősies iksz lett a PTS elleni rangadó. Gergő nem kapott ki eléggé a Koczor úrtól, ezért szembe kerülhetett a Béres Lacival. Az a bizonyos lábremegős, idegeskedő, pattanásig feszülő mérkőzés, ahol a két fél véletlenül sem ugyanazt látta a labda útjának. Bár egy örökkévalóságnak tűnt az a huszonhat perc, a kedves ellenfél huzigálta lökdöste gombjait elég sajátos módon, majd kaptam tőle beutalót a szemészetre is, mert én kapufát láttam, ez semmit nem von le belőle, hogy a végén döntetlen eredmény született. Akkor és ott eldöntöttem, hogy már megérte elmenni a versenyre. Ez egy skalp, amire mindig emlékezni fogok. Barnus pedig a maga kis bohó játékával tutira totógyilkos eredményeket hozott. Csak hogy a szebbeket említsem a Réger Józsinak ötöt bevert, mert úgy gondolta, hogy annyi elég lesz, majd a Váradi Lacival egy nyílt sisakos, lüktető, látványos támadó focit hozó meccsen 4:3 arányban győzött. Ez igen!

bb2.jpg   bb3.jpg

    A hetedik forduló után kialakult a legjobb 8 mezőnye. Következett a kategóriánkénti rájátszás. A verseny kezdetén nyolcan voltunk 150 alattiak. Amint elérkezett az idő, hogy hozzánk hasonlóakkal játszhassunk, addigra a Berend-porontyok leléptek, Béreskettő elfáradt, így aztán „riválisunkkal” Angler Lajossal nyomtunk egy négyes csoportkört a kategória dobogós helyezéseiért. Lajos bá betalált, Gergő izgult, és szerencsése, két váratlan szektorral fordított. A másik pályán Barna verte az apját. A második körben Barna–Gergő visszavágóra került sor. Kicsi fiú belerázódott a játékba, és már lépésenként 3 szektor volt a minimuma. Így történt, hogy Barna egy nyitásból a hátulról érkezővel úgy pöcizte meg a labdát, hogy az egyik gombnak hosszú lett, így a nyitás korrekt lett, a másiknak bent maradt, így a szektor okés, a felezővonalat viszont pont átlépte a laszti, így mehetett is a lövés. Még nézni is öröm volt, annyira szép volt. Bár kiegyenlítettem, a második félidőben Barna ismét varázsolt, és a felezővonal két vége között oda vissza beadott szektor megkeverte a védőimet, onnan elég volt középre tálalni, és a hosszú felsőbe helyezni. Szép volt Barna! A másik pályán Imi nyert a Lajos bá ellen. Így az utolsó körben Barnus bár bajnokként lépett pályára a szombathelyi játékos ellen, ahol az Inter végül nyert. Az ezüstéremről döntő találkozón pedig Imi bemutatót tartott nekem, hogyan is kell ezt a bizonyos gombfocit játszani.

    Nem rossz érzés, amikor a klubod három játékosa a dobogó három fokára állhat: 1. Böcskei Barnabás, 2. Böcskei Imre, 3. Inczédi Gergő, 4. Angler Lajos. Szép volt fiúk!    

 

 Bronzmeccsig menetelt a KINCS

    Az év első versenyére, a Jurcsik Gábor Emlékversenyre vegyes csapattal neveztünk. Kocsis Gábor a Táltosok, Németh István Pedig az MTK színeiben ért el korábban komoly sikereket. Sopronból Csatlós Gábor és Inczédi Gergő vállalta a kihívást. Ők négyen, a vezetéknevek kezdőbetűjét leírva alkották a KINCS nevű csapatot.

 ezjo.jpg

     A bajnokság nehezen indult, pont a két legerősebb ellenfél jutott párul, és bár hősiesen védekeztek a fiúk, a csapatsikerek még elmaradtak. Az Erzsébetváros és a Józsefváros III csapatának is gratuláltunk. A harmadik körben következett a Rózsadomb csapata, ahol a csereként beállt Gergő kibekkelt egy ikszet, a szorgos edzésre járás előtt fejet hajtott csapatunk. Los Ganadores névre hallgatott negyedik ellenfelünk, ahol a Berend Csaba vezette fiatalság ellen a nap első ikszét megszereztük csapat szinten. Jó volt látni, hogy a KINCS játékosai között él a kommunikáció, és akár tanáccsal, akár bíztatással, de volt, hogy vigasztalással segítettük egymás munkáját. Így történhetett, hogy a már sokat látott Serák-Rácz-Aradi trió ellen két győzelem és egy döntetlen arányban diadalmaskodtunk. Ezen a találkozón lehetett leginkább élvezni a játékot, mert az eredménytől függetlenül az asztalok túloldalán barátok álltak, és a kétszer tizenhárom perc nevetéssel, beszélgetéssel telt, mintha egy mezei edzés hatodik fordulójában járnánk. Az alapszakasz utolsó mérkőzésén múlott, hogy bejutunk-e a legjobb négybe. A fiúk éppen ezért nem hagytak teret az ellenfélnek, kiválóan védekeztek mind. Ennek eredményeként Kocsis Gabi és Németh István is döntetlent játszott, és a harmadik pályán akkor éppen Inczédi Gergő pedig egy szerencsés találattal megszerezte a győzelmet, ezzel csapatunk 3 ponttal gazdagodott, és végül a negyedik pozícióban zárta az alapszakaszt.

     20150124_123047.jpg     20150124_123408.jpg

     A fennmaradó időben a harmadik helyre érő Erzsébetváros csapata ellen vívhattunk bronzmérkőzést egy teljes kör, azaz 3 mérkőzés során. Az első félidőben Kocsis Gabi vezetett a Mecsér Úr ellen, Emu hozta az ikszet a Máté Bálint ellen, Gergő pedig az utolsó percig reménykedett, de Tóth Laci nem kegyelmezett, egy hat szektoros blancós varázslat után végül gólt ért el, csodaszép játék volt. Aztán jött az áramszünet, amikor a gombozó közönség már nem is a játékkal, hanem sokkal inkább civil témákkal, kellemes beszélgetéssel foglalkozott. A pihenő után a KINCS elvesztette a lendületét. Első pályán iksz, másodikon vereség, harmadikon pedig kettő egyenlítési kísérlet is mellé szállt. A második körben már végképp elfogyott a szufla, még ajándék labdákat se lőttük be. A harmadik körre nem volt szükség. Instant mód összeállított csapatunk bronzmérkőzéssel büszkélkedhet, és kincset érő negyedik helyen végzett.

 

Soproni ezüst a Jurcsik egyénin

10876855_10153561231992589_12059975_o.jpg

       Vasárnap az egyéniben 9 mnk-s és egy szombathelyi junior indult el a bajnokságban. A soproni színeket Inczédi Gergő képviselte. Illés Úr túlizgulta az első meccset, szerencsés SMAFC-siker következett. Ifjabb Benkő még vezetett, és számára szokatlan nyomást nem bírta, megremegett a keze, tőle még félnünk kell a későbbiekben. Nemecz Úr ellen taktikai csata folyt, túl régóta ismerik egymást a felek, hogy megengedjünk bármi pici hibát is, így lett egy unalmas eseménytelen iksz. Szombathely gombozó vezére, úgy gondolta törleszt a fia ellen aratott győzelmemért. Gergő meg úgy gondolta ad neki egy szektoros dobást. Belőtte, a második félidőben KETTŐ ajtó ablak helyzetet sikerült elpuskázni, nem bírt a fiú lámpalázzal, Szegedi Bandi bá, és Vágó Laci bá is nyomja a pozitívak, hogy "áh, a Gergő ezt belövi, neki ez nem kérdés" ilyenek után még nagyobb az elvárás, és nagyobb a hiba lehetősége. Béreskettő ellen rohadtul nem volt semmi a meccsben, ő lőtt háromszor mellé, fölé, kapusba, és mivel a soproni kapuba nem tudott betalálni, hát az utolsó percben lőtt inkább egy hazaadást, a sajátjába. Becz Bandi bá ellen egy sunyi beakadt, a védekezés pedig atommód ment. Ez után a meccs után Gergő vezette a tabellát. Váradi Laci barátunk visszatért 150 alá, a tapasztalatok mellette szóltak, így ő nyert. Maradt két szombathelyi rangadó: Benyák Úr ellen szektoroztunk, mint az állat. Sikeresen túltettem magam az izgalmakon, ahogy az ellenfél mondta gombozzunk egyet, aztán kész. Ezzel életben maradtak dobogós esélyeim. Az utolsó fordulóban Becz-Váradi meccs döntött az első helyről, aki nyer az bajnok. A kettes pályán Angler-Inczédi meccs pedig a bronzról hivatott dönteni, úgy, hogy az iksz még a Gergőnek jó. Ha a Mundiál részleg ikszel, és a Gergő nyer, akkor még bajnok is lehet, ha viszont Gergő bukik, akkor a dobogó is repül. Az első félidőben Váradi Laci beverte a gólt, és masszívan védekezett. Angler Úr játékán pedig látszott, hogy neki jó az iksz is, a napi mérleget nem akarta tovább rontani így erősen visszavett a támadásból. Az utolsó percben SMAFC játékosa talált egy gólt, így végül a Jurcsik verseny második helyén végzett.

 

Háromból három Szombathelyen

      Hárman voltunk olyan őrültek, hogy hajnalok hajnalán, mikor a madár se jár, felkeltünk, és útnak indultunk Vas megyébe. Út közben elhangzott egy kissé nagyvonalú kijelentés, hogy hárman vagyunk, akkor három érmet el is hozunk.

fejlec.jpg

     A snecik között öten várták a rajtot, közöttük a SMAFC bajnoka Balogh Johnny. Ők egy teljes kört játszottak egymással, mindenki mindenkivel. A negyedik kör után a soproni fiú állt az élen, méghozzá veretlenül, így ő lett Savaria Kupa utánpótlás bajnoka! Holtversenyben Pallag Mátéval a legtöbb gólt lőtték, így megosztva mindketten arany pálca díjban részesültek. Az eredményekhez gratulálunk!

 c602a868.jpg  10653641_10153342175447589_2557122583901569852_n.jpg

     A felnőttek mezőnyében tizennégyen indultunk. Az augusztusi alapítás óta eltelt pár hónap ugyancsak eredményesen telhetett, ha ez idő alatt ilyen sok gombozót össze tudott hozni egy bajnokságra a klub vezetősége. A 14 győzelemre éhes játékos között találtunk kettő soproni fiút is, Csatlós Gábor és Inczédi Gergő úgy gondolta, szerencsét próbál idegen környezetben is.

      A versenyigazgató két darab hét fős csoportba osztotta a mezőnyt. Az első hét fordulóban a csoportbeli ellenfelekkel kellett megmérkőzni egy darab pihenés kíséretében. Csati talán izgult, talán az utazás vagy a korán kelés zavarhatta meg. Nem azt mutatta a délelőtt során, amire igazán képes, az alapszakasz végén, a hatodik helyen zárt. Gergő, pedig ha nem is szép játékkal, önmagához képest mégis kiemelkedően játszott, és nyugodt maradt az éles szituációkban. Leginkább meglepte őt a Béla bácsi, aki egy edzés után jött el a bajnokságra, és lelkesedésével, pozitív hozzáállásával kis híján nyert. Gól nélküli félidő után, a kezdés után nem sokkal a vezetést is megszerezte, sokáig tartotta előnyét, végül a szerencse és az elmúlt évek tapasztalata megfordították a meccset. A hatodik meccs után az első helyen pihenve várta Gergő a kupa további alakulását.

 

  8dac8db1.jpg  15821_1504472303136914_7773556745453050369_n.jpg  13168d66.jpg

      Az alapszakasz két első helyen álló játékosa Hicz András és Inczédi Gergő ellenfél és meccs nélkül jutott túl a nyolcaddöntőkön. Csatlós Gábor hatodik helyről összekerült a másik csoport harmadikjával, az Angler Lajos bácsival. Végletekig kiélezett szoros meccsen egy felszabadító rúgás mintha labda érintése előtt Juve lábat ért volna, és az éppen nem játszó, és pont arra járó Szabadfi sporttárs befújta a faultot. Csati beverte, és bejutott a legjobb nyolcba.

    A negyeddöntőben fokozódtak az izgalmak. Csati megemberelte magát, és ami kimaradt a verseny elején, az bement a végén. Bár Tüsinek voltak nagy helyzetei, a nagy lehetőségtől talán megremegett a keze és kihagyta a ziccereket. Gergő egy bizonyos Benyák Úrral találta szemben magát, és már a találkozó elején elkönyvelte a vereségét. A stabil védekezés mellett már nem maradt erő a pontos támadásra. Kapott gól nélkül majdnem véget ért a mérkőzés, amikor is a dudaszó pillanatában kifacsart szögben, de támadó szektorban megállt a labda a Bilbao gomb előtt. Gergő csavart, és a rövid alsóba bepofátlankodta a labdát, saját magát pedig az elődöntőbe.

1610823_1504470526470425_2323995191171912726_n.jpg dobogo.jpg b237b431.jpg

    Az elődöntőben egyetlen egy öngól esett, az is rossz kapuba, így aztán Hicz András jutott a döntőbe, Csatlós Gábor pedig várta az ellenfelét a bronzmeccsre. Gráfik-Inczédi rangadót játszottak a kettes pályán. Gergő az első félidőben egy szép támadószektorból előnyt szerzett. A találkozó leginkább taktikai csatához hasonlított, ahol egyik fél sem igazán akart kockáztatni. A hiba mégis megérkezett: Gergő üres kapujára lőhetett Imre bácsi az egyenlítés érdekében. A labda elment, a megoldás megjött, Gergő a döntőben találta magát.

    Az utolsó fordulóra Imre bácsi már elfáradt, ezért nem vállalta a játékot, Csatlós Gábor meccs nélkül nyert, és a bronzérem büszke tulajdonosának vallhatta magát. Gergő ezzel szoros csatát vívott. Kapusát újra kilőtte, nehogy elzsibbadjon szegény, az ellenfél pedig volt olyan sportszerű és élt a lehetőséggel. Gergő egy támadó szektorból még a meccs vége előtt egalizált. Így habár a szétlövésben 2:0 arányban alulmaradt, a rendes játékidőben veretlen Gergő végül egy szépen csillogó ezüstöt hozhatott haza.

10002917_1504473986470079_6048037257929573483_n.jpg

     Köszönjük Jani bának a verseny szervezését, és a soproni vendégek szállítását! Szerintem tök jó érzés, amikor a szomszéd vár egy barátságos ellenfél, és nem pedig ellenség.  

 

Klubtörténelmi sikerek az egyéni OB-n

Füzke mnk és Barna junior bajnok lett!

         A versenyszezon legrangosabb rendezvényén az országos egyéni bajnokságon vett részt klubunk. Hat versenyző öregbítette a nyelvtörő öt betűs egyesület hírnevét, bővítette eredményességét.

     Két darab nyolcfős csoportba sorsolt bennünket a verseny szervezője. A menetrend szerint a csoportmeccsek után a két csoportelső vívott döntőt, a két csoportmásodik pedig egy bronzmeccsel vigasztalódhatott. A 150 ranglistapont alattiak mezőnyében először idegőrlő, embert próbáló csatákat kellett vívnunk azokkal a fiatalokkal, akik sem az asztal magasságával, sem a játék szabályaival nem voltak tisztában. Az ilyen demoralizáló meccsek után sokaknak nem maradt lélekjelenléte a komoly, vérre menő meccsekre.  

ob1.jpg ob2.jpg ob3.jpg

         Csatlós Gábor, Csorba Gábor és Inczédi Gergő nem voltak vasárnap top formában, a snecikkel vívott meccsek után csak egymással szemben tudtak komoly eredményt elérni. Legközelebb reméljük, több sikerrel járnak.

       Imi az utolsó fordulóban vívott meccset azzal az Emuval, akinek ő csinálta meg a mezeket. Ha Imi ikszel, akkor bronzmeccset játszik. Az utolsó meccs utolsó pillanatában viszont a felszabadító lövés túl hosszúra sikerült, amiből szektor, lövés gól, és Emu továbbjutás következett.

         Barnus pedig a másik csoportban szeretett volna az első két helyen végezni. A riválissal, Benke Ádámmal egy döntetlen jött össze, és a mindent eldöntő utolsó körben a legfiatalabb soproninak a későbbi bajnok, Ádámnak pedig a Csorba Gábor jutott. Gábor faultolt, Ádám belőtte, Barnus ellenfelének pedig elég volt az iksz a továbbjutáshoz. Bár négyen is pályáztak a legjobb utánpótlás korú játékosnak járó elismerésre, a csoportmeccsek alapján kiderült, hogy a kis Böcskei lett a verseny legsikeresebb fiatalja, így a tavalyi év után ismét Sopronból került ki az ország legjobb ifjú gombozója!

ob7.jpg

        A verseny bajnoka pedig az egyre kiválóbb stratégiával dolgozó Füzy Csaba lett! A csoportmeccsek során sorra gyűjtötte a győzelmeket, sőt a mumus elleni hónapok óta tartó nyeretlenség ellenére a meccs utolsó két percében beadott szektort kíméletlenül beverte a hosszú felsőbe, és lett a csoportja legjobbja. A döntőben aztán az ifjabb Debreczy fivérrel mérkőzhetett. Füzke a döntő elején megnyugtató előnyre tett szert, sikerrel vívta meg a nap legfontosabb meccsét és teljesen jogosan emelhette magasba a legjobbnak járó serleget! Szép volt Füzke!

 

Füzke lett Maroslele bajnoka

unnamed.jpg

     A soproni és a maroslelei klub közötti barátság ápolása és a gombfoci szeretete arra buzdított bennünket, hogy utazzuk keresztül az országot, és vegyünk részt az ötödik Maros Kupán.

    Ötfős csapatunk még a napnál is előbb kelt, aztán útra kelt, és sikeresen célhoz ért. A verseny sajátossága, hogy külön mezőnyben játszanak egymással a 150 pont alattiak és felettiek. Ötünknek a 150 alattiak tizenöt fős mezőnyében, két csoportban jutott hely.

20.jpg 19.jpg 11.jpg

    A csoportmeccsek elég nehezen indultak, Gergő például mellé rúgott egy szabadrúgást. Az izgalmak mellett azonban főleg barátságos légkör jellemezte a verseny mérkőzéseit. Gábornak ezen a versenyen nem ragyogott fel a szerencse csillaga, a szépen kidolgozott helyzetek végén valami mindig közbe jött. A csoportmeccseket követően a C jelű csoportból második helyen Füzke, harmadik helyen pedig Barnus várhatta a rájátszást. A D jelű csoportban az utolsó mérkőzésen aratott 4:1-es sikernek köszönhetően harmadikként végzett a Gergő, pontazonosság és gólazonosság miatt pedig szétlövés döntött a negyedik helyről, amit Imi sikerrel vívott meg Maczelka Árpival szemben.

    A rájátszásban aztán fokozódtak az izgalmak. Füzke döntetlennel zárta az elődöntőt, majd a szétlövésben bizonyult jobbnak! Böcskeiék apja-fia rangadót rendeztek, Gergő pedig leikszelt a Béres II-vel, majd a közelségbe szépen betett labdát az ellenfél elvette, így Gergő elveszette a nyugodtságát és a helyosztót is, szerencsére a segítségére sietett az Évi finom meggyszörpikéje.

24.jpg

   Az utolsó mérkőzéseken pedig helyre állt a világ rendje: Barnus csatárral, védővel, mindennel együtt juttatta be a labdát a hálóba, övé lett a hetedik hely. Imi alaposan megleckéztette Béres II-t, 3:0-lal Imié lett az ötödik hely. Az alsóház fináléjában pedig Füzy Csaba és Rácz Ferenc nézett farkasszemet egymással. Füzke pedig végig nyugodt, pontos és alapos munkát végzett. Nem hagyott teret ellenfele számára, és meggyőző játékkal, sima eredménnyel (4:0) bizonyult a legjobbnak! A sikerhez gratulálunk! Szép volt Füzke!

 

A felvidéken inczédizett a Gergő

    Közel nem egyszerű, végül mégis sikeres szombat hajnali vonatozás után végül megérkeztem Kürt nevű felvidéki községbe. Kedves aranyos kis család fogadott, akik már az első kanyarban lebeszéltek a szombat esti hazautazásról. Azt mondták jobb, ha pihenek egyet, és csak másnap utazom visszafelé.

1625581_653015438128347_5994001318768818124_n.jpg 10524731_653015854794972_2610087961211970875_n.jpg 10557462_653015948128296_6702566061643976110_n.jpg

   Első kanyarban egy háromfős bajnokságot játszottunk. Vezette a házigazda Kántor Ádám, akinek köszönhetem a meghívást, és a rendszeres érdeklődést. Az első meccset rögtön cimborák egymás között vívták, Ádám és jó barátja Jani mérkőztek meg egymással. Az első találkozón még kő keményen figyeltek a fiúk a védelemre, így nem esett gól. Aztán Gergő egy-egy szerencsés találattal begyűjtötte a három pontot mindkét fiú ellen. A bajnokság tavaszi szakaszában aztán Ádám győzelmével indítottunk, Gergő Ikszelt Janival, és a mindent eldöntő utolsó nagy meccsen gólt gól követett, percenként változott a bajnokság állása, míg végül egy megérdemelt szép góllal 3:2-re Ádám nyert. Így 7-7 ponttal álltak a tabella élén, több idegenben rúgott gólnak köszönhetően viszont Ádám lett az első kör bajnoka.

    Ellenfelem édesapja hazaérkezése után csatlakozott hozzánk, és lenyomtunk egy négyfős bajnokságot. Egy 12 éves kölyöktől, habár részt vett már Európa bajnokságon is, nem egyszerű egész délután a játékra is, és a verseny lebonyolítására is figyelni. Ádám mégis megküzdött a feladattal, és sikeresen végigzongoráztuk az első Kürt Kupa meccseit.

    Két bronzérmesünk Jani és Gyuszi lettek, akik kitartóan küzdöttek, szépen csillog a bronz. Ádám pedig még a bajnokság után sorra kihívta a jelen levő vidám szomszéd társaság tagjait újabb és újabb játékra. Gergő pedig a finom vacsorát és a bőséges vendéglátást undok módon két besunyizott góllal, és csoportelsőséggel koronázta meg.

    A szülőkkel megegyeztünk, ha a kölyök jövőre ugyanígy lelkesedik a játék iránt, akkor megismételjük ezt a kört.       

 

 Sopron Kupa 2014

    Kegyetlen izgalmak és várakozások után végre elérkezett az ideje a második Sopron Kupának is. Idén 30 versenyző döntött úgy, hogy megmérkőzik a legjobbnak járó elismerésért. A terem rendben, a pályák a helyén, érmek csillognak, jöhet a verseny.

  dsc_1775.jpg dsc_1738.jpg 

    A rendezvény rangját emelte jelenlétével Orbán Júlia, a GYIK Rendezvényház vezetője, Mágel Ágost Sopron megyei jogú város önkormányzatától és Karácsonyi Zsolt a SMAFC ügyvezetője.

  dsc_1835.jpg 

    A nevezéskor rögzített ranglistapontok alapján csigavonalban négy megközelítőleg azonos erősségű csoportba osztottam a játékosokat. A hét illetve nyolcfős csoportokban egy teljes kört játszottak egymással a gombozók. A játékosokat dicséret illeti, mert a szombati nap végére a tervezett menetrendhez képest másfél órás előnyben voltunk. Ebbe a másfél órába éppen belefért egy második csoportkör, ahol az lapszakasz első négy helyezettjei csaphattak újra össze, azzal a céllal, hogy kiderüljön ki fér bele a mezőny legjobb nyolca közé. Az előre nem tervezett izgalmak után jól eső, finom babgulyás vacsorát fogyaszthatott a mezőny.

  dsc_1819.jpg dsc_1734.jpg dsc_1813.jpg

    Vasárnap kettészakadt a mezőny. A legjobb nyolc majdnem minden fordulóban pályára lépett, ezzel is fokozva a látványt. A fennmaradó gombozókat pedig újra 4 csoportba osztottam a ranglistapontjaik alapján. Ebben a négy csoportban újra indult a játék. A végletekig kiélezett csaták végén a csoportok első és második helyezettjei valamint a harmadik, negyedik helyen zárók küzdhettek egymással a további helyezésekért.

dsc_1843.jpg dsc_1861.jpg dsc_1919.jpg

    A profik mezőnyében pattanásig feszültek az idegek, főleg azért, mert az utolsó forduló rangadója döntött a végső győztes kilétéről. Ezen a rangadón pedig a szerencse játszotta a főszerepet. A szögletzászlóról éppen saját játékosra pattant a labda, ahonnan a kicsúszás után az ellenfél szektoros bedobással jöhetett, amit beadott, majd gólt ért el belőle. A vitatott helyzet különösen súlyos volt, mert egy döntetlen elég lett volna Bottyán Zoli bácsinak, így viszont a 3 ponttal Szatmári Tamás lett Sopron 2014-es bajnoka.

dsc_1885.jpg dsc_2191.jpg dsc_1944.jpg

    A legjobb II. osztályú gombozó Kováts Csaba lett, a III. osztály legjobbja Bodó Attila lett, az MN kategóriában pedig Böcskei Imre bizonyult a legjobbnak. A fiataloknál Böcskei Barnabás az első, Balogh Zoltán a második és Fejes Ferenc a harmadik helyen zárt.

   Az eredményekhez gratulálunk, jövőre remélhetőleg újra találkozunk!

 

Testvériség Kupán voltunk

    Egy héttel az NB 3 csapatbajnokság után újabb kihívás várt a gombozókra. Az első alklaommal megrendezett kupán 47 versenyző svájci lebonyolítású rendszerben mérte össze tudását.

10343483_668291056552420_1383138516807778189_n.jpg 10277750_668291143219078_5289628736160045271_n.jpg 10462358_668291123219080_2409722217054151427_n.jpg

   Csorba Gábor két győzelemmel, két döntetlennel és egy kontumálással nyolc pontot szorgoskodott össze az eredményhirdetés előtt. A "rózsadombi Macik" ellen sikerült a gólszerzés, a Varga József és a Chladek Tibi ellen viszont a kapufák csattogtak, a két pontok nem jöttek.

     Inczédi Gergő szintén nyolc pontos zárást hozott össze. Bár a nagy nevektől, mint Kováts Csaba, Lukács Laci, Simon Gábor csak egy gólokkal kapott ki, a fontos, rangadó mérkőzéseken nem tudott kellőképpen figyelni, így elmaradtak a várt eredmények.

    Az eredményhirdetésre nem maradtak a soproni fiúk, mert a vonatuk indult hazafele. Mint utólag kiderült az MN kategóriában hat versenyző is nyolc ponttal végzett, ám az ellenfelek pontjai allapján felállított listában éppen nem fértünk fel a dobogóra: Csorba Úr negyedik, Inczédi Úr ötödik helyen zárt.  

 

2014. NB III. csapateredmények

       Ha négy sorral indulunk a 14 csapatos bajnokságban, akkor a legrosszabb esetben is az egyik csapatunk a 11. helyen végez. Nekünk viszont kettő triónk is beverekedte magát a legjobb tízbe, sőt, a Füzkéék a hetedik pozícióban jártak.

cam00874444.jpg

    SMAFC IV. egy nosztalgia túrára hívott bennünket, lelkes hozzáállásukkal, csiszolandó technikájukkal és javítható teljesítményükkel felidézték a három évvel ezelőtti első sorunk hasonló teljesítményét. Fiúk, három év múlva irány a legjobb nyolc.

      Harmadik sorban kapásból döntetlennel kezdtek a fiúk. Bár a nagyokkal szemben a bravúrok elmaradtak, bíztunk a Rózsadomb elleni sikerben. Ami az első pályán szerencse volt, az a harmadikon nem, így aztán végül igazságos pontosztozkodás történt. Az alapszakasz utolsó meccsén pedig egy házi rangadó döntött a továbbjutásról. Ha ugyanis a SMAFC I. nyer, és a Szeged nem, akkor őket beelőzve megvan a legjobb nyolc. A félidőben a három szegedi pályán két győzelem és egy iksz volt az állás, a soproni pályákon meg két döntetlen mellett a harmadikon a gyengébb sor tagja vezetett. És jött a második félidő, és kiderült, hogy miért is ők az első számú csapat. Barna ikszre mentett, Imi győzött, így a Füzke döntetlenje már elég volt a csapat sikeréhez. A másik három pályán pedig kiegyenlített és ikszelt a Rózsadomb a Szegeddel, ami nekünk duplán jól jött ki. Bár pontszámban utolérték a rózsadombiak a harmadik sorunk, jobb gólkülönbséggel mi mehettünk a 9-12. helyért. Ahol szembe kerültünk a SMAFC II-vel, a fiatalság pedig jobban bírta a megpróbáltatásokat, győzött a Kettő. Zárásként pedig az MTK II következett. A már megszokott felállással, Fortuna csak az első pályára koncentrált, szerencse itt, pech ott, döntetlen eredménnyel.

        A sztárigazolásokkal megerősített SMAFC II. lehetett volna a

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 10
Heti: 57
Havi: 250
Össz.: 86 794

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek házon kívülről
HAJRÁ SOPRON! HAJRÁ SMAFC! - © 2008 - 2018 - cirmoscica.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »